Helvete..

Läste första frågan och jag tror inte jag kommer kunna göra detta. Inte ett skit som står i boken och min så kallade "lärare" har inte direkt gått igenom detta särskilt bra. hon gick igenom det lite snabbt för några månader sedan... Förlåt men jag är sur:(

Hotell Da Vinci har 100 rum, varav 70 dubbelrum, 5 sviter och 25 enkelrum.

Hotellet är öppet året om, 24 timmar/dygn.  Hotellet är ett cityhotell, beläget i Borås.

I hotellet finns 3 konferensrum med plats för 150 gäster, 6 st. grupparbetsrum, restaurang med 100 sittplatser:  Restaurangen har traditionell meny.  Dessutom har hotellet väl utrustat relaxavdelning.

Förra året sålde hotellet 19710 rum.  Totala rumsförsäljningen var 13 249 500:-.

Uppgift 1.

Karin jobbar som husfru på hotellet.  Genomsnittsbeläggningen på hotellet är 50% på måndagar, 80% på tisdagar, 90% på onsdagar, 60% på torsdagar, 60% på fredagar samt 30% på lör- och söndagar.

På hotellet jobbar 2 st städerskor på heltid men på grund av den ökade beläggningen ska nyanställningar ske.  Mia som redan är anställd har 2 små barn på dagis och vill jobba vardagar, dagtid.  Pia vill sluta tidigare på torsdagar då hon tränar fotboll.

Kan Du hjälpa till med schemaläggningen?  Gör rullande schema för 3-4 veckor.  Beräkna att varje städerska städar 3 rum/arbetstimme.  Hur många ska hon nyanställa och  ta ställning till Mias och Pias önskemål!

Vad blir lönekostnaden/månad  om den genomsnittliga timlönen är 109:-/timme och sociala kostnader är 40%.

 

Någon som fattar?


plugg

Asså hjäääälp! Jag ska plugga nu för första gången på några månader. Jag kommer inte ihåg hur man gör! Och bättre blir de ju inte av att det är hotelladministration som jag inte fattar något av! Menmen jag får väl försöka iaf:)

Min bemärkelsedag!

Idag har jag blivit myndig!:) Äntligen..
Gammal bild men jag har ju iaf en partyhatt på mig;)



Snööööööö:)

Okej nu känns det ända ut i fingrarna att julen är på gång:) Bara två veckor kvar till först advent. Sen kommer ju allt bara rulla på! Pepparkakor, glögg, pulka, julpynt, jullov osv. Jag trivs så himla bra just nu så jag ska njuta av detta så länge det varar:) Hoppashoppashoppas att snön ligger kvar tills på fredag då jag fyller år också!
Snart så kommer bea och vi ska jobba lite med vårat projektarbete. Vi ska se om det går att få några bra foton, antingen blir det mysig kort eller bara bajs med tanke på att det snöar. Men om korten inte funkar får vi helt enkelt ta och börja lite med det skriftliga arbetet:) Men nu ska jag se till att skriva lite i loggboken Puss och kram skumbanan
Gågatan i Ulricehamn:)

Hotsoft

GAAAH! Vi har bytt bokningssystem på jobbet. Ska jobba idag och jag kan verkligen inte hotsoft. Fyyyy vad jag är nervös haha

PUSS


1 Nov

Hej förlåt att jag inte har bloggat! Men känner att jag inte hinner skriva så mycket nu. Får bli ett snabbisinlägg. Fredag: Kul förfest, tråkig fest så vi gick efter 10 min.
Lördag: HEMSKT att jobba! 10 miljoner fulla glada människor som skåla och vinka åt mig.
Söndag: Fiiiilm och promenix med Bea.
Idag: Körlektion, möte, rep, lite häng med Cecilia och Robin.
Planer: Upplärning eftersom vi byter bokningssystem på jobbet, spontanfest imorn, åka till moster och prata balklänning, jobb och chill om jag har tur.

Nu vill jag slappa vid tvn och varva ner så jag kan somna tidigt! Sticker till hotell arena i Göteborg imorn och lär mig hotsoft. Bussen går 06.15... MUMS. Puss

RSS 2.0